Výroba chutných klobás

20.2.2011
Výroba chutných klobás
Aj keď bývate na sídlisku, klobásky si môžete svojpomocne urobiť a potom nechať vyúdiť.

Receptúra č. 1

Výroba chutných klobás 3Pripravíme si spolu 10 kg mäsa: 6 kg bravčového pliecka, 2 kg bravčového bôčika, 2 kg predného hovädzieho.

K tomuto množstvu pridáme koreniny: 200 g sladkej papriky, 50 g ostrej papriky, 100 g cesnaku, 200 g soli, 20 g rasce (pridávame drvenú), 20 g čierneho mletého korenia.

Budeme potrebovať asi 16 m bravčových čriev. Pri tomto pomere sa niekomu klobása môže zdať suchá, preto možno množstvo bôčika zvýšiť o 1 až 2 kg na úkor pliecka.






Výroba chutných klobás 2Receptúra č. 2

Potrebujeme: 8 kg bravčového výrezu, 1,5 kg hovädzieho zadného, 0,5 kg sadla, 16 m bravcových čriev, 200 g soli, 90 g sladkej papriky, 110 g štipľavej papriky, 12 g čili, 25 g čierneho korenia, 9 g rasce, 90 g cesnaku. Z udiarne si odnesieme asi 8,5 kg vyúdených klobás.

Text a foto: Stanislav Botur, Ing. Peter Halász
Zdroj: Časopis Urob si sám







-->


Komentáre

Najnovšie knihy a časopisy
Reklama